Blottet i en ny by

Liv er flyttet til den anden ende af landet, familien er efterladt og studielivet starter for alvor. Hun er flyttet sammen med en fremmed og udfordringerne løser hun med oprejst pande. Men det er ikke uden overvejelser.
Af Johanne Burgaard Hansen

Liv Kastrup på Journalisthøjskolen i Aarhus. Hun skal læse til fotojournalist.

Hver sommer flytter tusindvis af unge til den modsatte ende af landet. For mange betyder det at rykke teltpælene op og starte forfra i en ny by. Liv Møller Kastrup er 21 år og er flyttet fra et etableret liv i København til en ny form for Liv i Aarhus. 

Det betyder ny by, ny bolig, ny hverdag og nye bekendtskaber.

Den nye hverdag kommer primært til at foregå på Journalisthøjskolen, hvor hun skal gå de næste tre et halvt år. På Sjælland bliver familien boende, og begrebet hjem er derfor under stor forandring for hende. 
”Min opfattelse af hjem er for første gang under omsadling. Jeg er ved at skabe mit eget hjem, og det er da en helt ny ting end, at det er skabt for mig,” siger hun og smiler lidt usikkert.

Fra fremmed til bofælle
Mange unge er ved at skabe nye hjem for tiden. Hvad enten det er alene, sammen med en roomie, sammen med en kæreste, på kollegie, i et kollektiv… Mulighederne er mange. 

Liv er flyttet sammen med en roomie, og livet i den lille lejlighed går overraskende godt. Hun har været heldig, mener hun selv. 

Noget af forklaringen ligger måske i hendes tilgang til dét at flytte sammen med et andet menneske.
”Jeg var nok meget afslappet fordi jeg havde sagt til mig selv, at nu flytter jeg ind, og så må jeg finde et sted senere, hvis ikke det er godt.”

De to piger bor på 55 kvadratmeter, og selvom det kan blive tæt med et fremmed menneske, er rammer også noget af det, som har hjulpet Liv meget. At føle sig afslappet vægtes højt i hendes hjem, så en af de konkrete ting, hun har gjort i den nye lejlighed, er at tage hyggetøj på om aftenen. Det fjerner på en måde den facade, som man let kan have overfor nye mennesker. 

Vi lister os afsted på tå
Liv har bevidst valgt at smide listeskoene, gå lidt tæt på og tidligt bryde nogle af de grænser der godt kan være i starten. 

”I går satte jeg mig f.eks. ind på min roomies værelse og talte i telefon med min gode veninde” siger hun.
En handling som for mange kunne være grænseoverskridende, men Liv argumenterer for den med ønsket om, at hendes roomie kunne finde på at gøre det samme. Hun håber at sådanne handlinger kan vise gensidig afslappethed og på den måde hurtigere danne rammerne for et nyt hjem med et nyt menneske. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *